Fremtidens protein
Fårekyllinger indeholder ud over protein også store mængder B-12 vitamin, som kroppen ikke selv producerer, og som vi normalt får fra kød.
Vi arbejder på at udvikle lækre og naturlige fødevarer baseret på fårekyllinger, så vi i fremtiden får adgang til sund mad, som ikke belaster klimaet og klodens ressourcer. Indtil videre har vi udviklet et æble-ingefær shot med fårekyllinger, som du kan købe i Irma.
Nyt produkt
Vi er også i gang med at udvikle en middagsret med fårekylling som del af et forskningsprojekt i EU-regi. Ideen er, at retten skal erstatte et måltid, som ellers ville indeholde kød, dvs. indeholde protein og B-12 vitamin.
Vi udvikler retten som én af 35 partnere i et stort EU forskningsprojekt SUSINCHAIN, hvor 18 vidensinstitutioner og 17 virksomheder arbejder med alt fra insektopdræt, udvikling af foder til insekter, forarbejdning, fødevaresikkerhed samt undersøgelser omkring forbrugeres lyst til at tage insekter til sig. I dette projekt udvikler vi også nye metoder til insekt-opdræt.
Partnere:
Nanna Roos og team, Institut for Idræt og Ernæring.
Annette Bruun Jensen og team, Institut for Planter og Miljø.
Roberto Flore og Skylab Foodlab, Danmarks Tekniske Universiet.
Fonde:
Projektet er støttet af Horizon2020 under EU Kommissionen og løber frem til september 2023.